Eşref Ziya Fan Sitesi

Tam Görünüm: Aşk Mıdır Ki...?
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın

Aşk mıdır ki can-ı dil mülkünü yağma eyleyen
Aşk mıdır sinem içinde gelip de can eyleyen
Aşk mıdır ki boynuma takıp bela zincirini
Gezdirip mecnun gibi alemde rüsva eyleyen…

Aşk mıdır ki bivefa güller elinden geceler
İnletip bülbülleri ta subh-u güya eyleyen
Aşk mıdır ki bir keman ebru nigarın yadına
Ok gibi kaddimi büküp benim de ya eyleyen…

Aşk mıdır ki fenni derdi okutup aşıklara
Fasl-ı babı sinemin levhinde inşa eyleyen
Aşk mıdır ki bu Muhibbi sinesine dağ vurup
Ahir anın gözleri yaşını derya eyleyen…

Muhibbî ( Kanuni Sultan Süleyman )
ali oktayın yorumladığı en güzel eser bence.teşekkürler eser zaten kalite yoruma luzum yok...
ne güzel yazmış kanuni sultan süleyman ama malesef onları o mübarek insanları sevmeyen onları karalayan o kadar insan var ki nasıl karalanır o güzel insanlar rabbim herkese gerçeği idrak edebilmeyi nasip etsin tüm padişahlarımıza Allah(cc)rahmet eylesin
hakikaten çok güzel kardeşim...

Allah (cc) razı olsun....
Aşk mıdır ki fenni derdi okutup aşıklara
Fasl-ı babı sinemin levhinde inşa eyleyen..
Muhteşem sözler ,bir Muhibbi aşığı olarak bu sözler her zaman mihengimdedir .
Beğenmenize sevindim vesselam..
Divane kardeşim gerçekten de Ali ağabeyimiz çok hoş okuyor ,bildiğin bir link var ise onu da dinletmeye çalışalım .
Bir Muammânın Mütâlââsı sana hayran kaldım doğrusu yani Bedİüzzaman Said Nursi okuduğunu söylemiştin bende de gençlik rehberi kitabı var okuyorum ama anlayamıyorum defalarca okudumsa da anlamadım
asuman Yazılan:Bir Muammânın Mütâlââsı sana hayran kaldım doğrusu yani Bedİüzzaman Said Nursi okuduğunu söylemiştin bende de gençlik rehberi kitabı var okuyorum ama anlayamıyorum defalarca okudumsa da anlamadım
Est. bana hayranlığa ne hacetb o kadar insan dururken smile
Ayrıca risalelerin dili biraz ağır yani okuyarak anlamamanız normal ilk olarak bir sohbet ortamında dinleseniz zihin alışır ve daha sonraları anlamak mümkün olur .
Namaz forumunda Ey şikemperver nefsim adlı bir konu var orada 21. sözün 2. makamının ikazlarından birini açıklamıştım oradan başlayabilirsin veyahut Sözler mecmuası alıp 1. sözden başlayabilirsin dili çok kolay ve okunması daha rahat.
Aydınlatabildiysem hizmete mani olmadıysam ne âLâ vesselam..
çok sağol kardeşim o konuyu okumuştum Üstad Bediüzzamanın Saidin kitabı oldugunu anladım beni bilgilendirdin Allah razı olsun
Referans Adresler