BEN BAŞÖRTÜLÜ BİR KIZIM
Çünkü başörtülü kızlarla birlikte acıyor içim,aynı duygu ve düşünceleri yaşıyorum
bayrağa sarılı yüreğimin içi tepeleme vatan dolu,sevgi dolu.Her şeye rağmen içimde nefrete yer yok!..
Çünkü "biz" muhabbet fedaileriyiz,husumete vaktimiz yok!
Barodan çıkarıldım,lojmanlardan kovuldum,okul kapılarında aylar ayı ağladım,ama yinede yıldız yıldız açıyorum umutlarm var çünkü,ölmedikçe tırmanmayı tasarladığım hedeflerim var
Çok hırpalandım,ama asla vazgeçmedim.vazgeçemem ki,bu benim inancım yaşama biçimim
Modacıların sözlerini dinleyen baştacı edilirken ALLAH'ı dinleyenler neden hırpalanıyor,hiç anlamıyorum?
Neden bırakmıyorlar bizi kendimize?
Geçenlerde annem"zihin açıklağı vermesi"için dua ederken"büyüklerimize de dua et anneciğim"dedim"basiret ve şefkat dile"
belki doktor olacaktım,biliyormusunuz?Ama hep ülkemde kalacaktım,Amerikalara falan kaçmayacaktım.Ter kokulu amcaları muayene ederken yüzümü buruşturmayacaktım.Sidikli bebeleri öz anne şefkatiyle bağrıma basıp en uygun teşhisi koymak için en ince muayenemi yapacaktım
Herkese eşit davranacaktım.Şefkat ve sevgimi hiç kaybetmeyecektim.İlaç alamayacak kadar parasız hastalara yardımcı olmaya çalışacaktım.Daha sonra imkan bulursam babamın adına bir hastane kutup fakirlere bedava bakacaktım
Belki öğretmen olacaktım:köy çocukalrna okuma yazma öğretecek,hergün yeni bilgiler verecektim.Bir günüm diğerine benzemesin diye kendimi sürekli eğitip yenileyecektim"Adam gibi adam"lar yetiştirecektim
Belki hakim olacaktım"Hakk!ın hatırı alidir,(yücedir) başka hatırlara bakılmaz kuralınca sadece hakkın hatırı istikametinde çalışacak adalet dağıtılırken kılı kırk yapacaktım.Zengin-fakir gözetmeyecek,hatırlı-sıradan ayrımı yapmayacaktım"Kuvvet haktadır" diyerek"hak kuvvettir"anlayışına dönüp bakmayacaktım
Belki avukat olacaktım.savunma hakkının kutsallığına yürekten inanmış biri olacak tüm bilgim ve becerimle haksızlığa uğramış herkesi,hiç bir ayırım yapmadan savunurken kendi yüreğimi savunmuş gibi olacaktım.Herkes tekrardan "hukukun üstünlüğü"kavramına inanması için elimden geleni yapacaktım
Belki milletvekili olacaktım:Milletvekili olacaktım ama sıradan milletvekili değil,okuyan araştıran,
Belki sadece bir anne olacaktım.Anne olmak bir anlamda herşey olmaktı zaten annelik kimliğinde her şey olacaktım.Yada her şey olacaktım cocuklar yetiştirecektim,imanlı,kararlı,kimlikli,kişilikli,naamuslu,dürst,güvenilir,çalış kan,temiz ,ahlaklı,vatansever çocuklar...
Onlar zamanla Türkiye yi yönetecekti.işte o zaman Türkiye de yürek krizi olmayacaktı.Yürek krizi olmayınca siyasal ve ekonomik krizlerde çıkmayacaktı.Çünkü her şey yürekte başlar ve biter.yürekler krizden arınmışsa siyaset de ekonomide,sosyel hayat da
arınır.
Okuldan kovulsamda anne ourum elbet.Olurun ama bilgisiz.Bilgisizliğime rağmen,acaba istediğim seviyede çocukalr yetiştirebilirmiyim?
Çok zor.Öğrenmeden nasıl öğreteceksiniz?
Peki okumamı engelleyenler aynı zamanda Türkiye nin geleceğini engellediklerini bilmiyorlar mı?
Bir gün eminim öğrenecekler.O gün tüm okulların kapılaı tüm okumak isteyenlere açılacak...
O günü sabırla,ama umutla bekliyorum.Binlerce başörtülü gibi..
çok güzel kardeşim bende bir başörtülüyüm ama tüm engellemelere rağmen okuyacağım inşallah sırf meydanı bizi engelleyenlere bırakmamak için okuyacağım ve inşallah yurduma,dinime hizmet için belki yurtdışına gideceğim orada bizi bu hale düşürenlerin sonunu hazırlamaya katkıda bulunacağım tıpkı sahabe efendilerimiz gibi...Allah(cc)razı olsun
türban sorunu ile bir tartışma dinledim başı açık bir genç kız üniversiteye türbanla girenlenler din sokuyorlar demişti
bişey söylicem ama sakın kızmayın eğer hatam olursa bu msjı silersiniz
eğer türbanlı kız üniversiteye din sokuyorsa acaba sen oranı buranı açmakla ne sokmuş oluyorsun çokmu ağır olduysa afedersiniz
çok doğru söyledin kardeşim ama biz onlar için dua etmeli ve onları bu düşüncelerden kurtarmak için elimizden geleni yapmalıyız rabbim hidayet nasip etsin
başı açık bir kız tanıdım Allahı var güzel kız ama ilahiye tahammülü yok radyoda Allah seni sevecek diye ilahi çalıyordu kız bana iyimisin bu ne ya dedi nasıl değiştir dedi nasıl sinirlendim onlar için dua etmek lazım beyinleri yıkanmış adeta
bende açık biriyim ama yapılan bu tartışmaları gördükçe kendimden utanıyorum.biz açıklar nasıl istediğimiz zaman istediğimizi yapabiliyorsak kapalı arkadaşlarımızında istedikleri gibi yaşamaya hakları var bunu kısıtlamaya kimsenin hakkı yoktur.
benim de birçok açık arkadaşım var sadece başları açık aileden alınmayınca belli şeyler sonradan irade göstermesi zor olur galiba birbirimize dua edelim ilahi emre hakkıyla lebbeyk diyebilmemiz için nur ablacığım senin için elimizden geleni yaparız... dua ile
Ben hepinizden farklı olarak şunları söylicem umarım sözlerim yanlış anlaşılmaz.
Bende hamdolsun başörtülüyüm.okumadığım için yasağa maruz eğilim. ama okuyan kardeşlerimizin acısını paylaşıyorum..
Ama önce başörtülü kızların başlarına ve başörtülerine sahip çıkması gerekir diye düşünüyorum. Ondan sonra istediklerine ulaşırlar.
Allah yardımcıları olsun. Ama biz herşeye rağmen EMRİN "BAŞ"IMIZ ÜZERE YA RAB!!...
demeliyiz..
vahid 28
17-02-2008, 14:56
benim kuruyemiş dükkanım var günde en az 500 kişiyle karşılaşıyorum
açık bayan müşterilerim var süreklı gelırler vadofen ( telsim ) çalışınları
bazılarına anlattıyorum baş örtüsünü aldığım cevaplar kapanırsam işimden olurum
kapanırsam erkek arkadaşım beni sevmez bazılarıda evlenınce hemen kapanacağım
hamd olsun biri vardı ona anlatmıştım örtünmeyi güzel bir bacımdı bir gün dükkana geldi
tanıyamadım başörtüsünü takmış o baş örtüsüde bir bayana bu kadar yakışır öyle mutlu
oldumki . işten çıkarmişlardı ama o başka bir ortamda daha uygun şartlarda maaşı güzel
çok rahat edebileceği bir iş bulmuştu ve yakın zamanda da düğünü var...
vahid 28
17-02-2008, 15:03
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ama biz herşeye rağmen EMRİN "BAŞ"IMIZ ÜZERE YA RAB!!.. ( ezgi dostu )
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
harika bir söz bacı rabbim bu sözü herkese söylemeyi nasip eder...
bu emri baş üstü ettiğin için seni tebrik ederim..
ışık süvarisi Yazılan:çok güzel kardeşim bende bir başörtülüyüm ama tüm engellemelere rağmen okuyacağım inşallah sırf meydanı bizi engelleyenlere bırakmamak için okuyacağım ve inşallah yurduma,dinime hizmet için belki yurtdışına gideceğim orada bizi bu hale düşürenlerin sonunu hazırlamaya katkıda bulunacağım tıpkı sahabe efendilerimiz gibi...Allah(cc)razı olsun
simdilerde cok konusulan bir olay basörtüsü meselesi.özellikle deginmek istedigim bir husus var.bası acık kadınlar genelde konustuklarında ay seriat geliyor,ay bizi mahalle baskısı içinde türban giyidirecekler diye bir cok düsünceler oluyor tabi bu bazı acık kadınlar böyle düsünmüyor yanllıs anlasılmasın.bunun gibi degisik düsünerek asıl onlar bu yolun seklini degistiriyor.artık giderek medya üzerinden bile igrenc karalama kampanyaları baslatıldı.ve her haberlerinde basörtüsünü cok kötüleyerek bahsederler yayın organları.fatih altaylı kendi sundugu haber programında "bu ne ya her gün bu haber olmazki kim cıkardı bunu böyle"gibi kelimler kullandı hatta emine şenlikoglu yazarımızda öyle bir konustuki agzını bıcak acmadı fatih altaylının.iste yasadıgımız bu günlerde yapılanlar gercekten türkiyeye yakısamayan tavırlardır.inş bunu herkez bilmeli arkadaslar.paylasım için sagol