Suudi Arabistan'ın Harem-i Şerif'in genişletilmesi için başlattığı çalışmalar çerçevesinde binden fazla bina ve otelin yıkımına devam ediliyor.
resimdeki yıkılan yerlere yapılacak yeni Mekke'nin imar planını.
Mekke’nin yeni imar fotosunda, genişletilen Harem-i Şerif’in ilerisine kitap şeklide ve her odası Kabe’yi görecek yapılmış birçok otel bulunuyor. Arap basını günlerdir, bu yeni imarın Mekke için uygun olup olmadığı tartışıyor
açıkçası ben beğenmedim.bu kadar abartılı olmasına gerek yok oraya ibadet içinmi gidiliyor yoksa lüks bir yerde tatil yapmak içinmi?bu haline bakılırsa japonyadan kalır bi yanı yanı yok.arap basını bunu daha çoooook tartışır.aslında tartışılcak bi yanıda yok ...
Bence çoook büyük olmuş.Ama iyi olmuş daha fazla kişi gidebilir bundan sonra.
Fazlasıyla gösterişli olmuş...
Aynen çok abartılı olur...Hayırlısı inşaallah.
evet ''yüksek binalar çoğalıyor,dev kuleler dikilyor'' kıyamet yakın.. ALLAH hayırlısını versin MEKKE 'ye
(12-09-2008 11:03)yavuz Yazılan: [ -> ]evet ''yüksek binalar çoğalıyor,dev kuleler dikilyor'' kıyamet yakın.. ALLAH hayırlısını versin MEKKE 'ye
Ve bu da Arabistan'da oluyor.. ilginç...
valla biz böyle bakıyoruz sanki lüks bir yer olarak düsünüyorlar böyle yapmamaları lazım.Bazı yerleride görmezden geliyorlar su anki durumda.Tvde seyrettim Peygamber Efendimize ilk vahiy gelen yer olan hira dagında olanları gözler önüne sürsek binlerce sorun cıkıcak her yer pislik içinde,darmadağın maymunlar cirit atıyor insanlara saldırıyorlar ve bu manada bi kaç hacımız binlerce yüksek yerden ucurumdan düsüyor ve ölüyor yani artık buna bir çözüm bulmaları lazım onları yapacaklarına bu değerli yerleri bir an önce yapmaları lazım arapların.
arabistanın hali böyle olursa o zaman vay halimize rabbim tüm din kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun bize cehennem azabı yaşatmasın aminnnnnn