Eşref Ziya Fan Sitesi

Tam Görünüm: BU SAHABEMİZ KİM?? (2)
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Peygamberimiz Ebu Eyyub El Ensarinin evinde kalırken Ensar her gün nöbetleşe yemek getirirlerdi.Bir sahabenin annesi çok fakir olduğu için bir şey verememiş,10 yaşındaki oğlunu elinden tutup götürmüş."Ya resulallah bu da size hizmet etsin"diyerekten bırakmıştır.Bu sahabe efendimiz kimdir ??
h.z Enes b.Mâlik
Kübracığım bende sana diyecektimki kim bu sahabe konusu biraz daha açmanı söyleyecektim bilgilerimizi tazelemek güzel sağolasın.
Bence ilk açılan konu içerisinde zincirleme oluşturulursa daha güzel olur... Çünkü biri doğru cevabı verdiğinde konu doğal olarak bitecek... Madem devam ettirmeyi düşünüyorsunuz aynı konu içerisinde olması daha mantıklı...

Selametle...
Benim dediğim de buydu başka şekildemi anlaşıldı.
h.z Enes b.Mâlik'in bir özelliğiğ daha var Peygamber (sa)den en çok hadis aktaran sahabedir.
Tebrikler ablacım doğru cevap...Bende öyle yapmayı planlıyordum hacım..(; Devam edicez inşaallah...
Selamunaleyküm kardeşler...Size bir soru...

Peygamber efendimize gelerek "Ya Muhammed! çölde gecenin koyu karanlığını yaşadığımda anladım ki Allah dört duvar arasına sıkıştırılamayacak kadar büyüktür"diyerek Müslüman olan arslan avcısı namıyla anılan amcası kimdir??..
<< Hz. Hamza >>
Tebrik ediyorum güzel hacım..
selamün aleyküm kardeşlerim..

Aldığı bir hediyeye değerinden fazlasıyla karşılık veren Peygamber efendimize (s.a.v) en çok benzeyen olan torunu ve Hz.Ali efendimizinde oğlu olan zevcesi ca'de binti eş'as tarafından zehirlenerek şehit edlilen sahabe kimdir ??
HZ.HASAN diye biliyorum ve kendi eşi zehirliyordu yani öyle hatırlıyorum
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Referans Adresler