Eşref Ziya Fan Sitesi

Tam Görünüm: ::: Konya'da öğrenci yurdu çöktü! :::
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
01 Ağustos 2008 06:18
Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, üç katlı bir öğrenci yurdu çöktü. İlk gelen bilgilere göre 18 öğrenci ölürken 20 kişi yaralandı.

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde bulunan 3 katlı öğrenci yurdu binası çöktü.
İlk gelen bilgilere göre 18 kişi öğrenci hayatını kaybederken, 20 öğrenci yaralandı.

Enkazdan yaralı olarak kurtarılan 10 öğrenci, hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, ilköğretim okulu öğrencilerinin barındığı bir yurt binası, henüz belirlenemeyen bir sebeple çöktü. 60 kişi kapasiteli yurtta Kur'an kursuna giden öğrencilerin kaldığı bildirildi. Olayın meydana geldiği sırada yurtta kaç öğrencinin kaldığı bilinmezken, arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibinin bölgeye gönderildiği kaydedildi. Bu arada enkazdan yaralı olarak kurtarılan 10 öğrenci, çevre hastanelere sevk edilerek, tedavi altına alındı. Ölü ve yaralı sayısı konusunda net bir açıklama yapılmazken, çalışmaların sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, çökmenin tüp patlamasından meydana geldiğini, enkazdan çıkarılan yaralıların hastaneye kaldırılmakta olduğunu söyledi.

ÖLÜ SAYISI 18'E YÜKSELDİ

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde çöken bir vakfa ait kız öğrenci yurdunun enkazından çıkarılan ceset sayısı 8'e yükseldi.

Edinilen son bilgilere göre, tüpgaz patlamasından kaynaklandığı tahmin edilen patlamada tamamen çöken 3 katlı binanın enkazından şu ana kadar 18 öğrencinin cesedi çıkarıldı, 20'den fazla öğrenci de yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılardan 10'u Konya'ya, diğerleri de civardaki ilçelerin hastanelerine, vatandaşların araçları ve ambulanslarla kaldırıldı.

Bu arada, Balcılar belde merkezinin dışında bulunan ve çökmenin ardından ilk müdahalenin vatandaşlar ve jandarma tarafından yapıldığı kurtarma çalışmalarına, daha sonra bölgeye ulaşan sicil savunma ekipleri de katıldı. Olay yerine başka kurtarma ekiplerinin ve ambulansların sevk edildiği de öğrenildi.
Çok üzüldüm ya...Allah ailelerine sabır hastalara da acil şifalar versin inşallah...
Konya'da ölü ve yaralıların kimlikleri
01 Ağustos 2008 14:34

Konya'da yurt binasının çökmesi sonucunda hayatını kaybedenlerden 1'inin isminin Elif Tuğyan olduğu öğrenildi, 15 kişinin kimlik tespit çalışmaları sürüyor
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, patlamanın ardından olay yerinde çalışmaları koordine etmek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürü Hasan İpek'in olay yerine gittiği ifade edildi.
Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla arama-kurtarma çalışmaları kapsamında Konya Sivil Savunma Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı Afet Yardım Kurtarma Timi'nden 2'şer ekip, Karaman Sivil Müdürlüğü ve Konya Belediyesi Sivil Savunma'dan 1'er ekip, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait 2, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait 3 arama-kurtarma helikopteri, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait acil sağlık ekibinin çalışmaları yürüttüğü kaydedildi.

Şu ana hayatını kaybeden 16 kişiden 1'inin isminin Elif Tuğyan olduğu, 15 kişinin de kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yaralıların isimleri ve tedavi gördükleri hastaneler ise şöyle:

-Asude Akdere, Teslime Akcan, Cennet Tatmaz, Meryem Özbağrıaçık, Ünzile Semerci, Meryem Semerci, Semra Kambur, Züleyha Kulu, Zahide Kambur, Dilek Türker (Numune Hastanesi),

-Fadimana Toz, Aysun Erdoğan, Teslime Gümüştekin, Zehra Parlatıcı, Seher Sümer, Selma Doğrul, Z. Büşra Demirtaş, Tuba Güllü, Tuba Özçömlekçi (Hadim Devlet Hastanesi),

-Şerife Atayer, Fatma Özbağrıaçık, Teslime Dağtekin, Büşra Güneş, Ayşe Semerci, Zehra Uysal (Tıp Fakültesi Hastanesi),

-Fadime Dağtekin, Menekşe Vural (Konya'ya sevk).
karanfil_mrym Yazılan:Çok üzüldüm ya...Allah ailelerine sabır hastalara da acil şifalar versin inşallah...

yurekler yandı inşallah rabbim ölen kardeşlerımzi
üç aylar hurmetıne şehıdler zumresı kabul eder butun ailelere başsağlığı dilerım selam ve dua ile
İnşallah Amin....
Sabah Öğrendim bende çok kötü oldum.. ALLAH ölenlere rahmet,yaralılarada şifa versin .. ALLAH ın takdiri hikmetinden sual olunmaz.
feCre kıYam Yazılan:
karanfil_mrym Yazılan:Çok üzüldüm ya...Allah ailelerine sabır hastalara da acil şifalar versin inşallah...

üç aylar hurmetıne şehıdler zumresı kabul eder butun ailelere başsağlığı dilerım selam ve dua ile

bende çok üzüldüm Rabbim yardımcıları olsun[/color]
üveyik Yazılan:
feCre kıYam Yazılan:

bende çok üzüldüm Rabbim yardımcıları olsun[/color]

amin ...Bende duyunca çok kötü oldum.Toplu ölümler artıyor...):
Referans Adresler