Eşref Ziya Fan Sitesi

Tam Görünüm: """nasıl bu kadar zayıf olduk biz....koca osmanlı torunlarına yakışır mı????"""
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
'GÜZELLİKLER PAYLAŞMAK İÇİN'

(*

BU UNUTULUR MU?

(Unuttuk Maalesef…Wink

Birinci Dünya Savaşı'nda

İngilizlere,

150 bin askerimiz esir düştü.

Bu askerlerden bir kısmı da Mısır'ın

İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Seydibeşir Usare Kampı'na

Hapsedildi.

Kampın tam adı,

'Seydibeşir Kuveysna Osmani Useray-I Harbiye Kampı' idi.

Bu kampta,

1918'de

Filistin Cephesinde esir düşen 16. Tümen'in 48. Alayı'na bağlı

Osmanlı Askerleri

Tutuluyordu.

12 Haziran 1920'ye kadar

Iki yıl boyunca

Her türlü işkence, eziyet, ağır hakaretler ve aşağılamaya maruz kaldılar.

İnsanlık dışı muamelenin nedeni ise Ermeniler idi…

Kamptaki, Türkçe bilen Ermeni tercümanların

Yalan yanlış çevirileri ve

kışkırtmaları nedeniyle,

kampların İngiliz komutanları,

azılı Türk Düşmanı haline

gelmişlerdi.

Savaş bitmişti.

Ancak,

Kamptaki ağır koşullar nedeniyle

ölenler dışındaki askerleri

Teslim etmek,

İngilizlerin işine

Gelmiyordu.

Çünkü,

olası yeni bir savaşta,

Bu askerlerin

Yeniden karşılarına çıkabilecekleri, Ermeniler tarafından,

İngilizlerin beyinlerine işlenmişti.

Çözüm

Toplu katliamdı…

Askerlerimiz,

Mikrop kırma bahanesiyle,

süngü zoruyla

Dezenfekte havuzlarına sokuldu.

Ancak;

Suya normalin çok üzerinde

'krizol' maddesi

katılmıştı..

Mehmetçik,

Suya daha ayağını soktuğunda,

aşırı krizol maddesi nedeniyle haşlanıyordu.

Ancak,

İngiliz Askerleri,

dipçik darbeleri ile askerlerimizin havuzdan çıkmalarına izin vermiyorlardı.

Mehmetçikler,

Bellerine kadar gelen suya başlarını sokmak istemediler.

Ancak,

Bu kez İngilizler havaya

(başlarının üzerine)

ateş etmeye başladı.

Askerlerimiz,

ölmemek için,

çömelerek başlarını suya soktular.

Ancak,

başını Sudan kaldıran artık göremiyordu.

Çünkü gözleri yanmıştı…

Dışarı çıkanların halini gören

sıradaki askerlerimizin direnişleri de fayda etmedi

Ve 15 000 (15 bin) askerimiz

kör oldu.

Bu vahşet,

25 Mayıs 1921 tarihinde

TBMM.' de görüşüldü.

Milletvekilleri Faik ve Şeref Beyler

Bir önerge vererek,

Mısır'da esirlerin

Krizol banyosuna sokularak,

15 bin vatan evladının gözlerinin kör edildiğini,

Bunun faili olan

İngiliz doktor,

Garnizon Komutanı ve

Askerlerin

cezalandırılması için,

TBMM' nin teşebbüse geçmesini istediler.

Ancak,

Yeni kurulan devletin bin türlü derdi vardı.

Ağır sorunlarla uğraşan TBMM' de

Bu hesap sorma işi

Unutuldu gitti.

Ama onlar

Unutmuyorlar…

Kendi ihanetlerini bile

soykırım ambalajına sarıp,

dünya kamuoyuna

Sunuyorlar.

En üzücü olanı da

Malum birilerinin,

Bu karalama kampanyalarına

çanak tutması…

ERMELİLER SOYKIRIM YAPILDI DİYE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYOR.

BİZİM

TARİHİMİZDEN HABERİMİZ YOK.!!!
Okul zamanımda İnkilap dersinde öğretmenimiz Ermeni soykırımı bu zamanda halâ sürüyor demişti ancak bura da yazılanları ilk defa öğreniyorum elimizden ne gelir ki dava açılsa bile zaman aşımından asıya alınıyor yada açılan davalar kapatılıyor.Bizler ne kadar konuşsakta doğruları göstersekde Ermenilerin ortaya attıklar soykırım iddaları dünyanın gözünü öylesine kör etmişki yüzümüze karşı gülenler bizi arkadan vuruyor.Bu ülke neler yaşadı daha da neler yaşayacak ve öyle düşünüyorum ki dünya öyle bir zaman yaşayacakki bizim haklı olduğumuz geç olsa da ortaya çıkacak yine de kazanan taraf biz olacağız.Allah tüm müslümanları korusun İnşaAllah.Amin.
yalnışlıklar alıp götürmüş müslümanları bilinmeyen diyarlara...ve hep hatalarımızın esiri olmuşuz...benliğimizi değerlerimizi kaybetmişiz...ve eğer bi insanlık değerlerini kaybetmeye başlamışsa o insanında hayatının içi boşalmaya başlamış demektiir....rabbim bütün müslümanları peygamber efendimizin hak sancağı altında toplamayı nasip etsin....
Bende ilk defa okudum gerçekten de yazık tarimizi bilmiyoruz yaşamıyoruz geçmişimizi yok sayıyoruz ama yinede bu paylaşımdan dolayı hüzün arkadaşıma teşekkür ediyorum bir vahşeti daha ögrenmiş oldum, bo olay karşısında hüzünlememek elde degil ama bir güvencemiz var AHİRETİMİZ hesabı sorulacak bu vahşeti yapan hainlerin RABBİM tüm müslümanları korusun...
(11-08-2008 03:15)grup hüzün Yazılan: [ -> ]yalnışlıklar alıp götürmüş müslümanları bilinmeyen diyarlara...ve hep hatalarımızın esiri olmuşuz...benliğimizi değerlerimizi kaybetmişiz...ve eğer bi insanlık değerlerini kaybetmeye başlamışsa o insanında hayatının içi boşalmaya başlamış demektiir....rabbim bütün müslümanları peygamber efendimizin hak sancağı altında toplamayı nasip etsin....
m
aminn.diyorum.daha önce okumuştum gerçekten ne işkenceler yapılmış mehmetçiklerimize...maalesef biz bunları yeni öğreniyoruz,çünkü çok basit sıradan şeylermiş gibi ört bastır edilmiş belkide...ama RABB'İM hiçbirşeyi hesapsız bırakmayacaktır.
Allah'ım atalarımız neler çekmişler öyle.
Türk olupta ermeni soykırımı var diyene şimdi nobel edebiyat ödülünü veriyorlar.o kişinin Türklüğünden şüphe ederim zaten.

''Bu ülke neler yaşadı daha da neler yaşayacak ve öyle düşünüyorum ki dünya öyle bir zaman yaşayacakki bizim haklı olduğumuz geç olsa da ortaya çıkacak yine de kazanan taraf biz olacağız.'' Asuman bende senin gibi düşünüyorum inşaallah kazanan taraf biz olacağız...
Bende bu katliamı ilk defa sizlerle paylaşıyorum ve şok oldum bende bir vatan evladı olarak yapılan bu soykırımı lanetliyorum.zaten ne varsa şu ermenilerde varr ama o varkii hiçde sevilmedigi tarafı var türkiyede,herkez Hrant Dink iz ya sen neye güvenipte hepimiz ermeniyiz diyorsun ben bu insanlardan şüphe duyuyorum gercekten özellikle bu haberi okudum ve dehsetler içinde kaldım kanım dondu bunları okuyunca.Birazdan bende bir konu acıcam ermeni soykırımı ile ilgili orada ermenilerin yaptıgı adilik diz boyu.tskler kardesim bizlerle bu yazıyı paylaştıgın için..
Bu kalleşlerin soykırım safsatalarını ağızlarına tıkmak boy
numuzun borcu ;
Bizler tarihimizi bilirsek ve anlarsak ve sımsıkı sarılırsak ;
Ecdadımız gibi her adımımızı ALLAH ve RASÜLÜ için atarsak ;
ve tam bir ecdad torunu olursak ancak ağızlarını tıkarız bu yalancı çığırtkanların ;
Bunları düzeltmek bizlere düşüyor arkadaşlar herşey bizim elimizde ancak biz düzelirsek düzeltebiliriz ;
Biz zamaneyiz zaman bizim zamanımız öyleyse DAVRA NIN ARKADAŞLAAAR ...
Referans Adresler