Eşref Ziya Fan Sitesi

Tam Görünüm: Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı dolu dolu yaşamak için...
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
[Resim: benyakoramazan200601800qz7.jpg]

Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı dolu dolu yaşamak için , hatim yapmaya varmısınız...

Ramazan ayı Kur'an ayıdır...

Haydi bismillah...

İlk 5 cüzle başlayalım yine...Hatim bittikce tekrarlarız yeni yeni cüzler alırız inşaallah...

Bakalım ne kadar hatim olacak...

Dua'sını üstleniyorum...

Birde... !

Ramazan’da hedeflerimiz olmalı?

Bir Müslüman olarak rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’ı en verimli şekilde geçirebilmek için kendimize şu hedefleri belirleyelim:

* Çok Kur’an-ı Kerim okumak ve hatim indirmek.

* Teravih namazını 20 rekat olarak cemaatle camilerde kılmak.

* İftar saatlerinde ümmeti Muhammet için çok dua etmek.

* Oruçlarımı mutlaka sahura kalkarak tutmak ve sahur vakitlerini dua, namaz ve Allah’ı zikirle çok iyi değerlendirmek.

* Öğrencilere, komşularımıza ve akrabalarımıza iftar vermek.

* Sadaka, burs, bağış ve yardımlarımızı bu ayda biraz daha artırmak.

* Allah’ın isimlerini bolca zikretmek.

* Gıybet, su-i zan, yalan, dedikodu gibi günahlardan uzak durarak orucumuzu lekelememek.

* Ramazan’ımızı bereketlendirmek için fitremizi fazlasıyla vermek.

* Çevremize hayırhâh olup bu ayda kalplerin de yumuşamasını fırsat bilerek din-i mübin-i İslam’a hizmet adına daha fazla şeyler yapmak.

* Hayır ve hasenat sahiplerini yeni bir nesle sahip çıkma adına çeşitli hayırlara kanalize etmek.

* Kötü huy ve alışkanlıklarımızı bu rahmet ve bereket ayında tamamen terk etmeye çalışmak.

* ‘Ramazan tebrik ziyaretleri’ adı altında tanıdık tanımadık herkese ziyaretlerde bulunmak.

* ‘Her gece Kadir Gecesi olabilir’ mülahazası ile Ramazan özellikle son 10 geceyi çok dinç olarak ibadet ve dua ile değerlendirmek.
CANIM BENİMMMMM ne güzel düşünmüşsün yine...6-10 cüzüde ben alıyorum inş.
Öz Ablamm.. Ne güzel döktürmüşsün öyle..

10-15 te benim
smile
(17-08-2008 04:29)MERVE ÖZDEMİR Yazılan: [ -> ]Öz Ablamm.. Ne güzel döktürmüşsün öyle..

10-15 te benim
smile

Merve'ciğimm ben 10. cüzü de dahil demiştim ama, sen 10-15 demişsin...Okuyacak mısın canım 10. cüzü de? Ona göre okuyayım bende.
(18-08-2008 02:54)neyzen Yazılan: [ -> ]
(17-08-2008 04:29)MERVE ÖZDEMİR Yazılan: [ -> ]Öz Ablamm.. Ne güzel döktürmüşsün öyle..

10-15 te benim
smile

Merve'ciğimm ben 10. cüzü de dahil demiştim ama, sen 10-15 demişsin...Okuyacak mısın canım 10. cüzü de? Ona göre okuyayım bende.

smile merve sultan ile ben görüştüm canım...10.cüz senin ...Allah razı olsun...
Bende 16. cüzü alıyorum inşaallah dualarımız kabul olur.''''KPSS'yi unutmayalım ama olurmuu?'''''
Allah razı olsun Ayşem...

Dua larım seninle ...
(1-5) Ceylin
(6-10) Neyzen
(11-15) Merve Özdemir
(16) Ayşe Nur
(17) the Key'en
(18) nim-E-t
(19,20) s.nur ak
(21) feCre kıYam
(22) *hacer*
(23,24) asuman

(25) reyhane
(26) damla nur
(27,28) hazeyn
(29,30) Emrah58

!!! İnşaallah hatimlerimiz den sonra Meal programı düzenleyelim...Bu konuda sizlerden gelen(olumlu,olumsuz) mesajları değerlendirip düzenlemeyi yaparız inşaallah...Ne dersiniz?
tabi ceylin abla memnuniyetle
smile güzel haber...smile Allah razı olsun canım...
Referans Adresler