Eşref Ziya Fan Sitesi

Tam Görünüm: 17 Ağustos-Sakarya Büyükşehir Bld Başkanın Mesajı
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
[Resim: 595.jpg]

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

Başkan Duran mesajında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Büyük facia olarak tarihe geçen Marmara Depremi’nin yıldönümünde kaybettiğimiz hemşerilerimizi rahmetle anıyoruz. 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan ve tüm ulusumuzu derin acılara boğan depremin üzerinden 9 yıl geçti. Geçen bu süre içerisinde millet olarak gösterdiğimiz dayanışma ile yaşanan acıları geride bırakmayı bildik.

Yaralarımızı sarmayı el birliği ile başardık. Böylesi bir felaketin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.

Bilindiği gibi deprem bizlere yerle bir olmuş bir şehir bıraktı. Fakat bizim bu şehre olan tutkumuz bir depremle yıkılmayacak kadar sağlamdı. Bu sağlam inanç bizleri ayakta tuttu. El birliği ile depremin izlerini silmek için çalışmalara koyulmuştuk. Bir daha ayağa kalkamaz denilen Sakarya, bugün altyapı ve üstyapı sorunlarını tamamen çözmüş durumda. Güzel Sakaryamız, depremin izlerinin bir bir silindiği, gelişen, büyüyen bir şehir olarak hak ettiği yeri alma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Depremden 3 yıl önce yani 1996 yılında gündeme getirdiğimiz, nüfus yoğunluğunu zeminin daha güvenli olduğu bir bölgeye taşıma projemiz, depremden sonra hayata geçirildi. Bugün yeni yerleşim bölgemizde 70 bin insanımız güven içinde yaşıyor.

Daha önce Korucuk 1. Etap, Korucuk 2. Etap çalışmalarımızda toplam 1748 konut yaptık, Camili’de 1208 konutluk Ayçiçeği Vadisi toplu konut çalışmamızı hayata geçirdik.

Yoksul ve alt gelir grubuna yönelik olarak 800 yeni konutun yapımı tamamlanmak üzere. Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Sakarya’da yapılan konut sayısı 3756’ya ulaşmış durumdadır.
Deprem ile birlikte ortaya çıkan konut açığı hala en önemli sorunlarımızdan biridir.

Bu gerçeğinin farkındayız ve bu açığı kapatmak adına yeni bir toplu konut hamlesi başlattık. Daha önce kamuoyuna duyurduğumuz gibi ‘Dorukkent Evleri’nin satışı hala devam etmektedir. Zeminin sağlam olduğu güvenli bölgede ilk etapta 3000 konut yapacağız. Bu konutlarımızın da yapımına başlanmış bulunmaktadır.
Daha fazla konut üretmek konusunda kararlılığımız sürecek. Şehrimizde yaşayan her vatandaşın kendi evine sahip olması en büyük arzumuzdur.
17 Ağustos Sakarya için milattır. Büyük depremin acıları hala tazeliğini korurken, depremin tüm izlerinin silindiğini, depremden kaynaklanan tüm sorunların çözüldüğünü elbette söyleyemeyiz. Fakat şehrimize ait sorunların çözülmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bilindiği gibi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilimize gelerek, Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlanan projelerin açılışını yaptı. Kent Park, Kent Meydanı, Katı Atık Depolama Tesisi, Orman Park, Sapanca Gölü Kuşaklama Kolektörü, III. İsale Hattı, Duble Yollar, Çark Deresi Sakarya Nehri Bağlantı Projesi tamamlanan projelerimizden. Ayrıca Enerji Santralleri, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Yeni Bölge Hali gibi önemli projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu projelerimizi de tamamlayıp hizmete sunacağız. Yine geçtiğimiz günlerde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız Nimet Çubukçu ilimize gelerek, belediyemiz tarafından tamamlanan 3 sosyal projenin açılışını yaptı. Kadın Konuk Evi, Sosyal Gelişim Merkezi ve Kent Park Eğitim Merkezi bundan böyle Sakaryalı hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Kent Park çalışmamız hemşerilerimizin büyük beğenisini kazandı. Eski Zirai Donatım Fabrikası’nın bulunduğu 160 bin metrekarelik alanda Sakarya’nın şehir merkezindeki en büyük parkını kurduk. Bu çalışmamız betondan yeşile dönüşün sembolüdür. Doğalgaz çalışmalarımızda ise sona yaklaşmış durumdayız. Şu an itibariyle 47 mahallemizde doğalgaz hattı döşeme çalışmalarına devam ediyoruz. Çalışmaları Ekim ayı itibariyle tamamlayacağız. İnşallah Sakarya’da doğalgaz girmeyen ev kalmayacak.

Yeşil alan düzenleme çalışmalarımız, kavşak düzenleme çalışmalarımız, asfaltlama çalışmalarımız, kültür – sanat hizmetlerimiz, sağlık hizmetlerimiz ve spor hizmetlerimiz ise tüm hızıyla sürüyor. Sakarya Nehri üzerinde kuracağımız 3 hidroelektrik santraliyle ‘Kendi enerjisini üreten şehir’ projemizi de hayata geçiriyoruz.
Özlediğimiz, hayalini kurduğumuz bir şehre yakınlaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Aynı zamanda hayata geçirdiğimiz büyük projelerin nice güzel projelerin tohumu ve müjdesi olacağını biliyor, bu aşk ve motivasyonla hizmet yarışını sürdürüyoruz.

Büyükşehir Belediyesi olarak afet odaklı yönetim anlayışı ile şehrimize kazandırdığımız her yeni eserin deprem durumunda halkımızın her bir ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanması için özel gayret sarf ediyoruz.

Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, depremi hiç unutmadan şehrimizi geleceğe hazırlamak için canla başla çalışıyoruz.

17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmetle anıyorum. O zor günlerimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarımıza sevgilerimizi gönderiyorum”
Referans Adresler