Eşref Ziya Fan Sitesi

Tam Görünüm: güzel bir dua...
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
* DUA*

Ey canımın canı olan ALLAHım

Madem senin lütfunla yaşıyorum

madem üfledigin ruhu taşıyorum

Artık kendimi kirletmeyecegim

Madem kalbimi aydınlatan sensin

Bütün yalan düşünce ve hisleri

kalbimden uzak tutacagım

madem kalbime misafir oldun

Senden başkasını içeri almayacagım

madem ki bana hayat veren sensin

hayatımla Seni analtacagım

Ey gönlümün hakiki sultanı

seni görmesem ne rahatım ne huzurum olur

Sen diyorsun ki;

Onlar Rablerine bakarlar

Yarab ben onlardan degil miyim

Ey ruhumun arkadaşı

beni şu dünya topragından kopar da

cennetin bir köşesine dik

hem ben hem cennet ehli svinsin

bana öyle güzel bir koku ver ki

bu Muhammed'in çiçegi;

kokusu Muhammed(sav) kokusu densin

Ey yalnızların yoldaşı

eger benimle konuşmazsan

kalbimi sükutunla doldurup

buna katlanacagım

kıpırdamadan duracagım

ve sabırla bekleyecegim

Muhammed i bekleyecegim Haticeyi bekliyecegim

Aliyi Bilali bekleyecegim

beni Sana getirmelerini isteyecegim

YARABBİ ..derdimi biliyorsun

kalbimin hüznünü biliyorsun

sana varmak için çektigim acıları biliyorsun

görüyorsun ki Rabbim herşeyi kaybettim

ne bir dost kaldı yanımda

ne bir çiçek açıyor şu yalancı dünyamda

günden güne kuvvetten düşüyorum

ama Rabbim ben hiç ümitsiz olmadım

sana dua ettigimde bedbaht olmadım

görüyorsun ya Rabbim bu dert dilime ve kalbime dokundu

senden şifa diliyorum

korkuyorum Rabbim ,

dilimin seni unutmasından korkuyorum

rahmetinden beni bu korkulardan, emin kılmanı bekliyorum.

her sevgi,her bakış bir gün kaybolur ama

Rabbim sen hepsinden başkasın

her dost her sıgınak bir gün yıkılır ama

Rabbim sen herzaman varsın

her yüz her gönül bir gün yüz çevirir ama

sen hepsinden başkasın

yüz çevirmezsin

her yıldız her parıltı bir gün söner ama

sen başkasın Rabbim

sen yerlerin ve göklerin nurusun

sen hiç sönmeyen nursun

ey Rabbim bil ki

bu kalbi sana vermek

ve senden başkasını bu kalbe

sokmak istemiyorum.

beni bu istek ve niyetimden ayırna

bana güç ve nur ver

kalbimi sevginle yaşat

AMİN
AMİN YARABBİ AMİN CÜMLEMİZE
amin inşAllah....
Rabbim razı olsun çok güzel bi dua...
Payalaşım için teşekkürler

Duâ

Ya İlâhel Âlemîn, Ya Erhamerrâhimin, Ya Hayyü Kayyum, Ya Rahman, Yâ Hakîm, Yâ Kerîm!.. Bütün âlemlerin, bütün mükevvenâtın Rabb'isin.

Çiçeklerin, balıkların, dağların, denizlerin, kuşların, yıldızların, semâların Rabb'isin. Mazlumların, çaresizlerin, gariplerin, kimsesizlerin, mahzunların Rabb'isin. Azizül Hakîm'sin, Kaadir-i Mutlak'sın...

Bizi affeyle... Habibin hürmetine; O'nun ashabında, ashâbına tabi olanlarda, onlara da tabi olanlarda, âlim ve velî kullarında tecelli eden nurlu güzellikler hürmetine affeyle bizi. Nedâmetin şuûruna, duânın hakikatine erdir; affına lâyık kıl. Bizi kendi halimize bırakırsan, duâmıza bile tevbe, tevbemize bile nedâmet lâzım. Bize "istikamet üzre" bulunabilme dengesinin ve tâkâtinin nimetini ihsan eyle. Bizi (asliyetiyle) duâ etmemiz gibi dua ettir, (hakikatiyle) tevbe etmemiz gibi tevbe ettir.

Perişânız... Zilletler içindeyiz... Nefsimizi terbiye ediyoruz derken onu pekiştiriyoruz... Gaflete yenik düşüyoruz... Musibetleri de nimetleri de anlayamıyoruz... İmanımıza derinlik ve inkişaf ver ki yolumuz aydınlansın. Yolumuz aydınlansın ki; tefekkür mahrumiyetinin hayatımızı paramparça eden buhranlarından kurtulabilelim. Bu kudûret, bu inkıbaz, bu taşlaşma halini, izninle, lütfunla, yardımınla aşma nasibine erebilelim.

Şahdamarımızdan daha yakınsın. Her şeyi bilirsin, her şeyi görürsün, her şeye gücün yeter. İfade edemediğimiz, dile getiremediğimiz kalbî-ruhî özümüzün hasretlerini niyazımız kabul eyle Yâ Rabbi! Bildirdin ki ancak onlar yükselir senin katına. Şuûrumuzu idrakimizi iz'ânımızı ahlâkımızı da onların, o hasret yangınlarının feyzine kavuştur.

Her bayram o saadetin müjdecisi, düşündürücüsü. Oruçla nefsi terbiyeden sonra bayram; nefsi kurban etme kavramı, bayramın derûnunda. Bayramların bayramı tevhidî saadet. Eriştir bizi bayramların bayramına Ya Rabbi. Dindir bu hasretimizi, bitir bu perişanlığımızı, ihsan eylediğin akıl nimetini nefsimizin tasallutundan kurtar; irademizi, imanî inkişafımızdan yükselen aydınlığın sevgi, vefa, rikkat, merhamet, hamiyet, haysiyet dolu hür ufuklarına tevcih eyle.

Affından ümit kesilmez, kendimizde ümit yok. Bütün acziyetimizle, acının değil hasretin gözyaşlarıyla sana yöneldik. Senden diliyoruz, senden bekliyoruz, affına sığınıyoruz.

... Tevhidî şuur, tevhidî hasret, tevhidî istikamet, tevhidî tefekkür, tevhidî hürriyet, tevhidî saadet. Her şey bunun içinde. Ne ki bundan ayrı düşünülür; adı var kendi yok O'nun.

Sen zulmetmezsin. Nefsimiz zalim, ruhumuz mazlum. Kalbimizin nurunu örten nefsaniyet tortuları, aklımızı yolumuza düşman etmiş. Kendimizi çözmeyi bilmiyoruz ki, meselemizi çözelim. Çöz bizi. Bizi kendimize getir. Biz burada sadece, senin her şeyi bildiğini biliyoruz. Her şeye gücünün yettiğine inanmaktan başka gücümüz yok. Emanetlerinin, nimetlerinin hakkını veremiyoruz, onlarla bütünleşemiyoruz, onların bütünlüğünde hayatımızı bütünleştiremiyoruz. Sürgünde gibiyiz, hicranlar içindeyiz. Yaşadığımız hayat bizim değil. Bizim olmayanı yaşamak, yaşamak değil... Ama gecenin sessizliğinde akan gözyaşları bizim, ifadesiz ve rağbetsiz kalmış aciz tefekkür çırpınışlarının iniltileri bizim, karanlıklara saldığımız sessiz çığlıklar bizim. Onların hatırına bizi affeyle Yüce Rabbim!

Her kederin özel bir duası ve her duanın esma tecelliyatı ile ilgili bir sırrı var... Ya Hafîz, Ya Kerîm, Ya Vedûd... Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah! Bizi bizden koru, bizi kimlik şaşkını olmaktan kurtar. Bizi şahsiyetimizle buluştur, bütünlüğümüzle ihya eyle. Bize Muhammed Mustafa (sas)'nın gerçek ümmeti olmak saadetini müyesser kıl. Ya Hayyü Kayyûm, Ya Hafîz, Ya Erhamerrâhimin...

... Açılan ellerimde, çırpınan yüreğim var. Temkine gelmeyen, ten kafesinde çırpındıkça kendini daha çok yaralayan deli yüreğim. Bağışla onu.
leyla kübra Yazılan:amin inşAllah....
Rabbim razı olsun çok güzel bi dua...
rabbim bütün bu duaları kabul etsin ve herkesin gönlüne göre versin.... AMİN
amin ....
çok güzel dualar, maşallah....
Dua - Arif Nihat Asya

DUA

Biz, kısık sesleriz... minareleri,
Sen, ezansız bırakma Allah’ım!

Ya çağır şurda bal yapanlarını,
Ya kovansız bırakma Allah’ım!

Mahyasızdır minareler... Göğü de,