Hilal tv’ye konuk olduğunda mevzu modernleşmenin topluma yansımaları ve namazdı. Eşref ağabey namaza lise son sınıflarda başladığını söylemişti, ve namaz yemek yemek gibi bir alışkanlık haline getirilmezse devamı çok zor bir ibadettir namazı alışkanlık haline getirmenin çok mühim olduğunu belirtmişti. Bir de camilerin bugünkü işlevini konuşurken önemli bir tespitte bulundu .Bugün alışveriş merkezlerinde insanlar ihtiyacı olsun olmasın hınca hınç alışveriş yapıyorlar, oysa Osmanlı zamanında çarşılar camilerin yanına inşa edilirdi insanlar namazlarını kıldıktan sonra alışverişlerini yaparlardı. Manevi bir atmosferden sonra yapılan alışveriş tüketim çılgınlığına dönüşmüyordu dönüşemezdi de.Bu tespiti çok önemli bence.
Sizlerin de bu türden paylaşımlarınız olursa sevinirim Eşref ağabeyi daha iyi tanımak adına güzel olacağı düşüncesindeyim. Allah’a emanet olun..
sağolasın bilgi için eşref abi, çok güzel konuşmuş
eşref ziya, büyük sanatçı..
yüreğine sağlık abimizin.
paylaşımını sabitledim divane. devamı gelir inşallah
inş öyle olsa hem bizim için hemde diger mümin kardeslerimiz cok sevinir.esref abi cok güzel konustu bence agzına yüegine saglık.paylasım için sagol kardeşim.
ÖLÜM
Farkında olmalı insan...bir damla sudan yaratıldığını fark etmeli...anne karnına sığarken,dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını fark etmeli...henüz bebekken dünya benim dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu,ölürken aynı avuçların her şeyi bırakıp gidiyorum işte dercesine apaçık olduğunu fark etmeli ve ona göre yaşamalı....
Eşref abi beyaz bir ölüm albümündeki öleceğim adlı eserini bir sabah balkonda evreni seyr ederken ,ölümü tefekkür ederken yazmış bu eseri dinlerken onun haliyle hallenerek dinliyorum eserin sözleri zaten o atmosferi hissettiriyor.
ÖLECEĞİM
Güneş yüzüme gülmez
Rüzgar yüzümü okşamaz bir sabah
Çiçekler konuşmaz benimle bir daha
Bir gün mutlaka öleceğim.
Öleceğim bir gün sana döneceğim
Öleceğim bir gün sana geleceğim
Öleceğim bir gün sana ereceğim
Yüzüm toprağa düşer
Yollar hüznümü yüklemez bir sabah
Sevdalar karışmaz akşama birdaha
söz/müzik: EŞREF ZİYA
Ömrüm boyunca beyaz taşlarımın kesretini istedim ve şimdi 'beyaz bir ölüm' neden olmasın? diyor ya eşref abi hepimiz öleceğiz madem bu beyaz bir ölüm olur inşallah ama rabbim sevdiklerimizin acısını bize tattırmasın inşallah...
Çok özlü cümlelerdi kardeşim ,emeğine sağlık .
Fakat imlada hatalar vardı ,bildiğim kadarıyla düzenlemeye çalıştım malumunuz üzere önemli bir konuda güzel bir icranız olmuş .
Bir kaç düzenleme yaptım kardeşim ,hakkınızı helal eyleyin..
çok güzel bir fikir..Allah razı olsun...eşref abinin söyledikleri çok önemli güzel şeyler...
eğer abimiz siteye baktığında burayada bakarsa çok hoşuna gider....

gerçekten eşref abim çok haklı namaz kılmayı yemek yer gibi alışkanlık haline getirmeliyiz yoksa!!!namaz olmayınca olmuyor...
ne demek Allah razı olsun leyla kübra kardeşim inşallah dediğin gibi olur zaman ayırıp okuyan kardeşlere teşekkürler..
ya aslında bende bişeyler yazmak istiyorum ama tv de eşref abimi izlerken "ne hallerdeyim" bende bilmiyorum .